ENDENL

Persmededeling

Envalior betreedt de markt voor engineering materialen als nieuwe wereldspeler

  • Behoort tot de wereldwijde top in hoogwaardige materialen met een omzet van zo’n € 4 miljard
  • Twee marktleiders bundelen krachten en bieden een unieke portefeuille aan van gevestigde productmerken in combinatie met diepgaande toepassing- en materiaalexpertise
  • Sterk complementaire wereldwijde aanwezigheid in Azië, Europa en de VS
envalior logo

Düsseldorf, 3 april 2023 – Envalior, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in engineering materialen, viert vandaag zijn officiële start. Met een omzet van zo’n € 4 miljard en een hoogopgeleid, divers personeelsbestand van ongeveer 4.000 werknemers wereldwijd, behoort Envalior tot de wereldwijde top van bedrijven in engineering materialen.
Envalior brengt twee zeer complementaire marktleiders in hoogwaardige materialen – DSM Engineering Materials (DEM) en LANXESS High Performance Materials (HPM) – samen en is in handen van de wereldwijde private equity-onderneming Advent International en speciaalchemiebedrijf LANXESS.

De nieuwe onderneming bouwt voort op een trackrecord van 100 jaar klantgerichte innovatie en een sterke wereldwijde aanwezigheid in Azië, Europa en de VS. Het zal zijn klanten een unieke portefeuille van toonaangevende productmerken en gerecyclede en biobased materialen aanbieden, in combinatie met diepgaande toepassing- en materiaalexpertise. De hoogwaardige oplossingen van het bedrijf maken de transformatie mogelijk van belangrijke industrieën zoals de automobielsector, de sector voor nieuwe mobiliteit, de elektronica- en elektriciteitssector en de consumentengoederensector. Het nieuwe bedrijfsmerk weerspiegelt een combinatie van kenmerken die de ambitie van Envalior het best samenvat: EN (engaging, enterprising, engineering, environment) en VALIOR (value-driven, value-creating).

Calum MacLean, CEO bij Envalior: “Het hele Envalior leadership team is zeer enthousiast om voort te bouwen op de indrukwekkende erfenis van deze twee geweldige bedrijven. De lancering van Envalior is een trots moment voor ons en al onze medewerkers wereldwijd. Ik ben iedereen wiens bijdragen ons in staat hebben gesteld om deze spannende mijlpaal te bereiken, zeer dankbaar. De productportefeuille van ons nieuwe bedrijf omvat enkele van de meest herkenbare merken in onze sector en we zijn een toonaangevende leverancier voor een aantal belangrijke industrieën. Door twee zeer complementaire bedrijven samen te brengen, hebben we een echte marktleider gecreëerd die waarde zal realiseren en vooruitgang zal stimuleren voor onze klanten, onze werknemers, onze aandeelhouders en de maatschappij als geheel.”

MacLean benadrukte ook dat het bedrijf zich zal blijven focussen op duurzame oplossingen die gecreëerd zijn door DEM en HPM: “Envalior zal voortbouwen op de solide innovatiereputatie, gericht op duurzaamheid en rekening houdend met de veranderende marktdynamiek en de veranderende klantbehoeften. Wij zullen bekendstaan om onze sterke samenwerkings- en pioniersgeest. We zullen blijven streven naar koolstofefficiënte en circulaire technologie binnen onze industrie om duurzame oplossingen in de hele waardeketen mogelijk te maken.”

Ronald Ayles, Managing Partner en Global Head of Chemicals bij Advent International: “We zijn zeer verheugd om Envalior te ondersteunen nu het zijn plaats inneemt als nieuwe marktleider. Envalior heeft een groot potentieel voor duurzame groei op lange termijn in de sector van engineering materialen. We kijken uit naar de samenwerking met het leadership team en zijn medewerkers, om de sterke marktpositie van Envalior te verstevigen en zijn groeiambities waar te maken door te blijven investeren.”

Matthias Zachert, CEO van LANXESS AG: “Met de joint venture lanceren we een wereldwijde kampioen in hoogwaardige polymeren. Het bedrijf heeft alles in huis om actief vorm te geven aan toekomstige trends zoals de nieuwe mobiliteit en het grote groeipotentieel te benutten. We kijken ernaar uit om Envalior in deze reis te begeleiden en te ondersteunen.”

Als betrouwbare partner van de automobielsector levert Envalior materialen voor lichtgewicht elementen die metalen vervangen, bijvoorbeeld in structurele onderdelen, waardoor essentiële besparingen op CO2-emissies mogelijk zijn. Envalior baant ook de weg voor e-mobiliteit aangezien zijn materialen worden gebruikt in batterij- en oplaadsystemen, elektronische controlesystemen, vermogenselektronica en vele andere automobieltoepassingen. De hoogwaardige oplossingen van Envalior worden ook breed toegepast in de elektrische en elektronische industrie, zoals in smartphonecomponenten en diverse consumentengoederen. Het bedrijf bestaat uit drie wereldwijde divisies: Performance Materials, Specialty Materials en Intermediates.

Over Envalior

Envalior is een toonaangevende wereldwijde leverancier van engineering materialen en telt zo’n 4.000 werknemers wereldwijd. Met 100 jaar ervaring in klantgerichte innovatie richt Envalior zijn uitgebreide materiaal- en applicatie-expertise op duurzame, hoogwaardige oplossingen. Het bedrijf levert aan veel van ‘s werelds belangrijkste markten, waaronder automobiel en nieuwe mobiliteit; elektronica en elektriciteit; en consumentengoederen. Meer informatie op www.envalior.com.

Media contact

Thomas Möller
Kekst CNC
+49 162 406 5042
thomas.moeller@kekstcnc.com

Marisa Wagner
Kekst CNC
+49 1525 437 2777
marisa.wagner@kekstcnc.com

Download PDFDownload RTF

Meer persmededelingen

Nothing found.

For questions about Envalior get in touch with us!

Message send

Thanks for your message, we received it well

We will contact you as soon as possible
Close